Mind-en-bodydetox

De site voor iedereen die wil herbronnen!

Mind-en-bodydetox

De site voor iedereen die wil herbronnen!

Detox van je lichaam.

Ieder van ons beschikt over ontgiftingssystemen. Alleen werken die systemen bij sommige mensen niet zo goed. Het ontgiftend vermogen wordt grotendeels door de genen bepaald,  en ook door je manier van leven.

De blootstelling zware metalen: Het milieuthema ‘verspreiding van zware metalen’ legt de nadruk op de acht elementen die de derde Noordzeeconferentie als prioritair beschouwt: arseen (As), cadmium (Cd), chroom (Cr), kwik (Hg), lood (Pb), koper (Cu), nikkel (Ni) en zink (Zn).

Zware metalen in het milieu:

 

De meeste zware metalen zijn van nature aanwezig in vrijwel alle bodems, in gehaltes afhankelijk van de mineralogische samenstelling van de bodems en van de optredende verweringsprocessen.

Door de mens veroorzaakte verspreiding van zware metalen in het milieu gebeurt vooral via lozing in de lucht onder de vorm van stofdeeltjes en door lozing in het oppervlaktewater.

Zware metalen komen op (en in) de bodem terecht door atmosferische afzetting, door het storten van afvalstoffen of het gebruik van meststoffen.

Eens aanwezig in de bodem kunnen ze doorsijpelen naar het grondwater. Bindingsprocessen vertragen evenwel sterk de verplaatsing van metalen in de grond. Via afspoeling kunnen ze het oppervlaktewater verontreinigen. Zware metalen in oppervlaktewater kunnen zich snel neerzetten op het bodemmateriaal. Maar vanuit het bodemmateriaal kan een langdurige nalevering van metalen naar het oppervlaktewater optreden. Bron info: MIRA milieurapport Vlaanderen. 

Blootstelling aan andere milieugiften: Niemand kan zich nog onttrekken aan deze giffen. Pesticiden, antibiotica in vlees en granen, fijn stof. Conserveringsmiddelen, kleur-en kunstmatige smaakstoffen. In cosmetica, deodorant, douchemiddelen en shampoo's zitten kankerverwekkende stoffen.

De industrie produceert onnoemelijk veel dioxinen, die hopen zich op in de grond en voedsel dat daar op verbouwd wordt bevat bevat het giftige en kankerverwekkende dioxine. Dit is nog maar een spelt in de hooiberg! Het is dus niet verwonderlijk dat die giffen ons lichaam langzaam maar zeker aantasten.

Gelukkig kunnen we een tandje bij steken. We gaan ons lichaam ontgiften!

Goed werkende darmen zijn cruciaal voor een goede werking van mind en body. We starten met het ontgiften van de darm. Start de ontgifting tijdens het weekend of liever nog tijdens een weekje verlof.

Start je dag met een heerlijke kop groene thee of gemberthee klik recepten We laten de granen in de kast staan en nemen een groot glas bio yoghurt of Kefir met bessen, banaan, appelen of fruit naar keuze. Aangevuld met wat noten. Info Kefir: klik weet wat je eet.

S'middag's eet je zelfgemaakte soep. Vermijdt bouillonblokjes en maak zelf je kippenbouillon.  Klik recepten.  Je kan natuurlijk ook wel een biologisch bouillonblokje gebruiken. Maak een grote ketel soep, die kan je in dagelijkse porties invriezen. Drink groentesappen naar keuze. klik recepten.

S'avonds neem je yoghurt of kefir met fruit naar keuze, bessen zijn goede antioxidanten. Drink je gember of groene thee en regelmatig een glas water. Doe dit gedurende max. 3 dagen. Eet vooral geen koolhydraten! Brood, granen, aardappelen, rijst, pasta. Gebruik geen suiker maar honing om te zoeten. Neem voldoende rust.

Borstel s'ochtens je lichaam dagelijks met een douche of badborstel op je droge huid. Begin aan je voeten met ronde bewegingen en ga zo al borstelend naar boven.

Zo verwijder je alle dode huidcellen en krijg je een goede doorbloeding. Het tintelend gevoel geeft je een boost en je kan vol energie je dag beginnen.